perjantai 25. maaliskuuta 2016

Gluteenittomat pääsiäiskuppikakut

Eilen kävin toista kertaa elämässäni Megazonessa ja huh hei kun oli hauskaa! Tietysti joukkueemme hävisi noin sata-nolla paikalle sattuneelle kymmenenvuotiaiden pikkupoikien jengille, mutta se ei menoa haitannut. Pelailun jälkeen siirryttiin syömään salaattia ja maistelemaan leipomiani kuppikakkuja. 

Näissä kuppikakuissa maistuvat vanilja, hasselpähkinä ja suklaa, ja ne sopivat hyvin pääsiäisen herkuksi. Kuorrute tuo mieleen mignon-munat ja kevyt vaniljainen pohja tasapainottaa mukavasti kokonaisuutta. Kuppikakut ovat gluteenittomia, joten ne sopivat monenlaiselle porukalle. Ohjeesta tulee 12 kappaletta.


Pohjat


75 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g  maitorahkaa
2 rkl kuohukermaa 
1/2 vaniljatanko
45 g (=1 dl) mantelijauhoa
130 g (=2 dl) semper fin mix -jauhoseosta (tai vastaavaa)
1 tl leivinjauhetta

Sulata margariini ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri. Halkaise puolikas vaniljatanko ja irrota siemenet veitsellä. Lisää muna-sokerivaahtoon vaniljan siemenet, margariini ja kuohukermalla notkistettu maitorahka. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. 
Jaa taikina muffinipellillä oleviin paperivuokiin. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.



Kuorrute


2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
100 g suklaatuorejuustoa (esim Viola)
150 g hasselpähkinä-kaakaolevitettä
12 kpl linnunmuna -suklaakarkkeja

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Sekoita tuorejuusto ja hasselpähkinälevite ja yhdistä kerman kanssa. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele lopuksi linnunmunilla. Säilytä kuppikakut jääkaapissa ja syö mahdollisimman pian.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti