Näppärät pikkuleivonnaiset ovat hyviä esimerkiksi piknik-eväänä, sillä ne voi syödä ilman sen kummempia aseitakin. Ohjeella tuli 12 piirakkaa, kun käytin muffinipeltiä paistamiseen.
Pohjat
150 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoa
1 dl grahamjauhoa
2 rkl seesamin siemeniä
2 rkl vettä
kuivia herneitä tms paistamiseen
kuivia herneitä tms paistamiseen
Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina kiinteäksi palloksi. Anna jähmettyä jääkaapissa 1/2 tunnin ajan.
Voitele muffinipellin kolot. Kauli taikina levyksi ja leikkaa siitä hieman koloja suurempia ympyröitä. Painele taikina koloihin. Pistä haarukalla pohjaan reikiä. Laita jokaisen pohjan päälle pala leivinpaperia ja siihen kuivattuja herneitä. Leivinpaperin saa parhaiten aseteltua, jos sen rypistää pieneksi ja sitten avaa.
Nosta pelti jääkaappiin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Nosta pelti jääkaappiin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Täyte
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä paistamiseen
100 g pala kesäkurpitsaa
125 g inkivääri-seesami-lime -nyhtökauraa
1-2 valkosipulin kynttä
200 g kermaviiliä
2 munaa
suolaa maun mukaan
2 dl (n. 80g) emmental-juustoraastetta
Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä hetki. Paloittele kesäkurpitsa ja pienennä isoimpia nyhtökauran paloja. Sekoita kermaviili, munat ja suola. Lisää sipuli, valkosipuli, juustoraaste, nyhtökaura ja kesäkurpitsa.
Esipaista pohjia 200 asteessa 10 minuutin ajan. Poista leivinpaperi ja herneet. Lisää täyte.
Paista 200 asteessa vielä 15 minuuttia tai kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saa hieman väriä pintaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti