tiistai 3. toukokuuta 2016

Sitruunakeksit

Tänään päättyi koko kevään kestänyt pakkausteknologian peruskurssi. Elintarvikkeen pakkaaminen ei ole mikään yksinkertainen juttu: on huomioitava pakkauksen valmistuskustannukset, pakattavan tuotteen ominaisuudet, kierrätettävyys, kuluttajan odotukset, ja niin edelleen.

Kurssin aikana teimme ryhmätyönä pakkaussuunnittelua. Tehtävänä oli siis suunnitella vapaavalintaiselle elintarvikkeelle uusi, parempi pakkaus. Pakkauksesta tehtiin mallikappale leikkaa-liimaa-askartele -tyylillä, raportti, sekä seinälle laitettava posteri, jota myös esiteltiin posteritilaisuudessa.

Oma ryhmäni valitsi tomusokerin. Nykyisen paketin avaus ja sulkumenetelmä on raivostuttava ja paketista pöllähtelee sokeria helposti pöydälle, lattialle ja vaatteille, joten muutimme pakettia kätevämmäksi ja vähemmän sotkevaksi. Uudistimme myös paketin ulkonäköä ja väritystä houkuttelevimmiksi, sekä muotoa ja sisäpussia niin, että pakkauksesta voi ottaa sokeria desimitalla. Nyt sitä vain toivoo, että tomusokeripaketti uudistuisi todellisuudessakin...

Pakettimme takakanteen laitoimme kehittelemäni sitruunakeksiohjeen, joka löytyy alta. Ohjeesta tulee noin 75 keksiä.

Sitruunakeksit


200 g voita tai leivontamargariinia
3 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 raastettu sitruunankuori
2-3 rkl sitruunamehua
6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

tomusokeria muotoiluun ja koristeluun

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää sitruunamehu, -raaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kylmässä noin 2 tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteiseksi. Ota noin neljäsosa taikinasta ja muotoile tangoksi. Leikkaa tanko paloiksi ja pyörittele paloista keksejä. Nosta keksit leivinpellille. Tee sama lopulle taikinalle. Voit myös kaulia taikinasta levyn ja leikata siitä muotilla keksejä. Apuna muotoilussa kannattaa käyttää tomusokeria.

Paista keksejä 8-9 minuuttia. Keksit saavat jäädä vaaleiksi! Koristele jäähtyneinä tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti