lauantai 25. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat kanelikeksit

Nämä keksit ovat ihanan rapeita, hieman sitkeitä sisältä ja sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon. Ohjeella tulee noin 50 keksiä.



125 g leivontamargariinia
2 1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Ota osa taikinasta, muotoile siitä tanko ja leikkaa pitkiksi paloiksi. Asettele palat leivinpaperille ja painele niitä hieman litteämmiksi.  Jätä tarpeeksi tilaa, sillä keksit laajenevat uunissa. Paista keksejä noin 10 minuuttia tai kunnes ne saavat aavistuksen väriä reunoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti