Pohja
200g tummaa suklaata (noin 50 % kaakaota)
150 g voita
5 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
5 valkuaista
1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Sulata suklaa ja voi kattilassa ja jätä jäähtymään. Vaahdota keltuaiset ja 1 1/2 dl sokeria. Lisää sekaan voi-suklaaseos ja jauhot. Jos käytät leivinjauhetta, sekoita se vehnäjauhoihin.
Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Sekoita noin kolmasosa valkuaisvaahdosta muuhun taikinaan. Lisää sen jälkeen loppu vaahto ja sekoita varovasti.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min.
Kun kakkupohja on jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan.
Täyte
350 g mansikkasosetta
1 1/2 dl makeaa kuohuviiniä
250g maskarponejuustoa
1 dl tomusokeria
3 dl kermaa
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl makeaa kuohuviiniä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kiehauta 1/2 dl kuohuviiniä ja sitruunamehu kattilassa. Lisää liivatelehdet. Sekoita kulhossa ensin mansikkasose, 1 1/2 dl kuohuviiniä, maskarpone ja tomusokeri. Sen jälkeen kääntele kerma joukkoon. Lopuksi lisää liivateliemi ohuena norona.
Kokoaminen ja kuorrute
1-2 dl mansikkamehua tai kuohuviiniä kostutukseen
150 g voita
noin 3 dl tomusokeria
1 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
80 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
tuoreita mansikoita
pieniä macaronseja
kultaisia koristehelmiä
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Voit päällystää vuoan reunat tuorekelmulla: näin kakku on helppo irrottaa.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Vaahdota voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi kreemiksi. Lisää vesi ja elintarvikeväri. Päällystä kakkua ohuella kerroksella kreemiä. Helpoiten onnistut, kun levität ensin ohuen kerroksen, joka voi olla epätasainenkin ja annat sen jähmettyä jääkaapissa. Levitä sitten toinen, tasaisempi kerros.
Pilko suklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna seistä minuutin ajan ja sekoita sitten tasaiseksi. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla. Valuma-jälkien alut kakun yläreunaan voi pursottaa myös pakastepussiin, jonka kulmaan on leikattu reikä, laitetulla suklaalla.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti