Kesän ensimmäisnen hillo tuli keiteltyä. Pakastimessa oli viimevuodelta jääneitä mansikoita ja mummolan raparperipenkistä puski jo vauhdilla raparperin vartta, joten tuloksena oli kirpsakka mansikka-raparperihillo.
Hilloon on raastettu myös hieman tuoretta inkivääriä, mikä antaa mukavan tujauksen hillon makumaailmaan. Hillon pääroolissa on raparperi: mansikat ja inkivääri ovat mausteina ja mansikat tietysti myös väriä antamassa. Pian toreilta alkaa löytyä myös tuoretta suomalaista mansikkaa, kiitos lämpimän toukokuun sadot ovat etuajassa, ja hilloon voikin hyvin käyttää myös tuoretta marjaa. Tällöin voi alussa lisätä kattilaan hieman vettä.
700 g raparperia
300 g mansikoita (pakaste tai tuore)
500 g hillosokeria
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuori ja pilko raparperin varret pieniksi kuutioiksi. Pilko myös mansikoita pienemmiksi.
Laita lasipurkit uuniin ja laita uuni kuumenemaan 120 asteiseksi. Laita kannet kiehuvaan veteen, ja keitä hillon valmistamisen ajan.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 7-10 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki, kuori vaahto päältä ja purkita. Säilytä hillo viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti