keskiviikko 31. elokuuta 2016

Vegaaninen oreojuustokakku

Kesätyöt ohi ja tällä viikolla alkoi opintohommat tuutoroinnin merkeissä. Viimeiset pari työviikkoa taukohuoneessa oli aktiivista keskustelua vegaanisista juustokakuista; eritoten OREOjuustokakuista. Yllätyin suuresti kun minulle selvisi oreoiden vegaanisuus, eipä olisi tullut ajatelleeksi. Pakkohan sitä oli siis ryhtyä leipomishommiin...

Ohjeella tulee halkaisijaltaan 20 cm kakku. Päällystin vain vuoan pohjan leivinpaperilla ja voitelin reunat, mutta kakku irtoaa helpommin jos viitsii askarrella myös reunoille leivinpaperivuorauksen.





Pohja


1 pkt (14 kpl) oreokeksejä
40g vegaanista margariinia

Päällystä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murskaa oreokeksit. Sulata margariini ja yhdistä keksimuruihin. Painele seos vuoan  pohjalle. 


Täyte



1/2 pkt (7 kpl) oreokeksejä
100 g vegaanista tummaa suklaata (50% kaakaota)

1/2 pkt (112 g) Tofutti maustamatonta soijalevitettä
1 pkt (400 g) Alpro go on -soijavalmistetta
1 dl Alpro soijakermaa
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoa
1/2 tl vaniljajauhetta

Koristeluun oreoita ja kaakaojauhetta

Pilko oreokeksit ja suklaa. Yhdistä tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljajauhe. Lisää Alpro go on ja soijakerma. Lopuksi siivilöi joukkoon perunajauho ja kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. 
Paista 160 asteisessa uunissa 1 h 10 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa hieman kohota keskeltä. Kakku kannattaa jättää yöksi jääkaappiin ja maistella vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti