maanantai 26. syyskuuta 2016

Vegaaninen omenapiirakka

Vegaaninen teema leivonnassa näyttää jatkuvan; tällä kertaa kokeilussa oli omenapiirakka. Kävimme tyhjentämässä setäni omenapuut, minkä jälkeen omppuja olikin riittämiin. Tässä omenapiirakassa maistuvat kaura, kaneli, vanilja ja omena, ja kaiken huipuksi se on gluteeniton eli sopii lähes kaikille!

Tein omenapiirakkaa ensimmäisen kerran sitseille ja siellä se teki hyvin kauppansa. Mikäli ei tarvitse gluteenitonta, onnistuu piirakka hyvin vaikka ihan vehnäjauhoilla (tarvitaan n. 7 dl). Ksantaani kannattaa tällöin jättää pois ja kauramaidon määrä vähentää 3 1/2 dl:an. 

Ohjeesta riittää pellilliseen.



noin 1/2 kg omenoita

75 g margariinia (käytin tummansinistä keijua)
1 dl ruokosokeria
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 tl kanelia

4 dl kauramaitoa
2 dl omenasosetta (Bonnella on ainakin hyvää)
3 dl rypsiöljyä
3 dl ruokosokeria
1 pkt (450g) gluteenitonta kauraista jauhoseosta (Provena)
  tai vastaava määrä muita gluteenittomia jauhoja
1 tl ksantaania
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia

tarjoiluun kaura-vaniljakastiketta


Kuori ja paloittele omenat.

Sulata margariini ja sekoita siihen ruokosokeri (1 dl), kaneli (1/2 tl) ja kaurahiutaleet. Jätä hiutaleseos odottamaan. 

Sekoita jauhoseokseen ksantaani, leivinjauhe, suola, vaniljajauhe ja kaneli (1 tl). Sekoita toisessa kulhossa kauramaito, omenasose, rypsiöljy ja ruokosokeri (3 dl). Lisää jauhoseos nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä päälle omenapalat ja lopuksi kaurahiutaleet. Paista 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Anna jäähtyä pikkuhetki ja nauti! Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä, sillä tällöin kaurakuorrute on rapeimmillaan. Tarjoa piirakka vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti