Tämän kakun tein oikeastaan jo muutama viikko sitten siskoni poikaystävän syntymäpäiville. (Ei siis lasten synttäreille, kuten voisi äkkiseltään kuvitella.) Sisko heitti vitsillä viikkoa ennen synttäreitä, että voisi tehdä pokemonkakun... Sellainen lopulta tulikin.
Kuorrute on tehty sokerimassasta, jonka alla on voikreemi. Tarvittavan sokerimassan määrä riippuu paljolti siitä kuinka ohueksi sen kaulii. Sokerimassasta kannattaa kaulia reilusti tarvittavaa isompi pala, jolloin reunoihin ei jää laskoksia niin herkästi.
Ohje on gluteeniton, mutta mikäli tälle ei ole tarvetta, voi pohjaan käyttää yhtä hyvin vehnäjauhoja. Kakkua oli syömässä noin 15 henkilöä, ja montaa palaa ei jäänyt.
Pohja
2,5 dl sokeria
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läppi. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä.
Anna jäähtyä ja leikkaa pohja sopiviin palasiin. Kakku kannattaa koota pyöreään kulhoon (halkaisija noin 25 cm), joka on vuorattu tuorekelmulla.
Esimerkiksi salaattikulho käy hyvin.
Valkosuklaa-vadelmatäyte
5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata (tarkista gluteenittomuus)
250 g mascarpone-juustoa
3 rkl sitruunamehua
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vadelmamehua kostutukseen
Mikäli käytät ulkomaalaisia vadelmia, kuumenna vadelmat kattilassa kiehuvaksi ja keitä 2 min ajan. Paseeraa kuuma vadelmasose siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Anna jäähtyä. Mikäli vadelmat ovat kotimaisia, ei kuumennus ole välttämätön, vaan voit siirtyä suoraan paseeraukseen heti, kun vadelmat ovat sulaneet.
Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma ja jätä odottamaan. Sekoita vadelmasoseen joukkoon mascarpone, sitruunamehu, valkosuklaa ja vaniljakreemijauhe. Kääntele lopuksi sekaan kerma.
Kokoa kakku kulhoon ja anna sen asettua jääkaapissa yön yli. Kumoa kakku kakkualustalle.
Voikreemi
2 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1-2 rkl vettä
Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää lopuksi vesi. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 1/2 tunnin ajan. Tämän kerroksen tarkoitus on sitoa kakunmurut. Levitä sitten toinen tasaisempi kerros.
Kuorrutus
400 g valkoista sokerimassaa
100 g mustaa sokerimassaa
Päällystä puolet kakusta valkoisella ja puolet punaisella sokerimassalla. Kauli siis ensin valkoinen massa levyksi, leikkaa veitsellä reuna tasaiseksi ja asettele kakun päälle, niin että puolet kakusta peittyy. Toista sama punaisella massalla.
Tee sitten mustasta massasta nauha ja iso ympyrä kakun päälle. Muotoile kaksi pienempää ympyrää valkoisesta sokerimassasta ja aseta ne mustan ympyrän päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti