Pohja
150 g gluteenittomia kaurakeksejä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
100 g voita
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit. Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja taputtele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Mangomousse
3 munanvalkuaista
130 g (1 1/2 dl) + 2 ruokalusikallista sokeria
noin 1/2 dl vettä
2 dl vispikermaa
150 g mangososetta
200 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
Valmista ensin marenki. Laita sokeri (130g) ja vesi kattilaan. Kuumenna jatkuvasti sekoittaen kunnes kaikki sokeri on liuennut.
Vaahdota kulhossa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sitten 2 rkl sokeria koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista kunnes marenkiin alkaa muodostua jähmeitä huippuja. Varo ylivatkaamista, mieluummin jätä liian pehmeäksi.
Kuumenna sokerisiirappia kunnes sen lämpötila on 120 astetta. Kaada siirappi marengin joukkoon koko ajan vaahdottaen. Jatka vaahdottamista kunnes marenki on jäähtynyt.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita mangosose ja jogurtti keskenään. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja lisää liivatelehdet. Kaada liivateseos mangososeen ja jogurtin joukkoon. Kääntele sekaan vielä kerma ja marenki. Tarkista maku.
Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään asti.
Kuorrute
80 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
koristeluun kermavaahtoa, suklaa- tai sokerimassakukkia,
tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan
Pilko suklaa. Kiehauta kerma (älä keitä!) ja kaada suklaan päälle. Odota minuutti. Sekoita sitten tasaiseksi. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan.
Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Kauniit valumajäljet saat jos pursotat niiden alut pienellä määrällä kuorrutetta ennen varsinaista kuorrutteen levittämistä. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti