Tapahtuman aikana lopulta satoi ja ihmisiä oli tuskin lainkaan, mutta tulipahan leivottua. Onneksi on pakastin, johon voi ylijäämät säilöä! Tässä ohje kasvispiirakkaan. Paloja tuli 16.
Pohja
240 g tummaa jytte-jauhoseosta
60 g gluteenittomia kaurarakeita
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
190 g kylmää voita
1 muna
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Nypi sekaan voi. Lisää muna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jatka vaivaamista noin viiden minuutin ajan, jotta pohjasta ei tule mureneva. Muotoile taikina palloksi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperille ja nosta uunipellille. (Voit myös kaulia taikinan pieniksi levyiksi jauhotetulla tasolla ja nostella sitten levyt leivinpaperille ja painaa kiinni toisiinsa. Näin piirakka irtoaa kypsänä paremmin leivinpaperista.)
Pistä haarukalla reikiä pohjaan. Nosta pelti jääkaappiin ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Täyte
4 pientä sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
250 g miniluumutomaatteja
350 g kesäkurpitsaa
200 g kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
4 munaa
3 mozzarellajuustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä hetki. Pilko kesäkurpitsa ja halkaise tomaatit.
Sekoita keskenään kermaviili, kerma, munat, juustoraaste ja mausteet.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Levitä pohjalle sipuli, kesäkurpitsa ja tomaatit. Kaada päälle kermaviilii-seos. Paista vielä 25-30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saa hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti