Viime perjantaina oli sikajuhlat. Tapahtuma on ainejärjestöni vuosittainen perinne, ja koska olen järjestömme hallituksen emäntä, vietin koko viime viikon juhlien järjestämisen parissa. Luonteeltaa sikajuhlat on akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään kolmen ruokalajin illallinen, lauletaan ja kuullaan puheita ja esityksiä. Pääruoka juhlissa on kokonainen paistettu sika, jonka ympärille muu menu rakennetaan.
Jälkiruokana tänä vuonna oli brownieta ja sen lisänä Ciao Cafén minttusuklaajäätelöä. Browniet paistoin jo edellisenä iltana, sillä tehtävää oli aikamoisen paljon: vieraita oli lähes 120. Tässä siis ohje tekemiini brownieseihin. Ohjeesta tulee noin 25 palaa.
225 g voita
250 g tummaa leivontasuklaata
4 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoa
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
Vuoraa syvä leivinpelti (noin 30cm X 35 cm) leivinpaperilla. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa sokeri kananmunien joukkoon (ei tarvitse varsinaisesti vaahdottaa, hetki vatkaamista riittää). Lisää suklaa-voi -seos ja sen jälkeen kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneena ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Mikäli browniet tuntuvat jääneen liian pehmeiksi, kannattaa ne nostaa jääkaappiin. Tämä tekee rakenteelle ihmeitä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti