torstai 7. huhtikuuta 2016

Maapähkinävoiruudut


Kuohkea pohja, täyteläinen kuorrute ja ihanat maitosuklaasattumat, näistä on maapähkinävoiruudut tehty! Leivonnainen on nopea valmistaa ja kivaa vaihtelua niin usein tarjolla oleville mokkapaloille. Ohjeesta tulee 25- 30 palaa.




Pohja


4 munaa
3 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
1,5 dl rypsiöljyä
150 g maapähkinävoita
200 g maitosuklaata

Vuoraa syvä uunipelti (noin 30x 35 cm) leivinpaperilla. Pilko suklaa pieneksi. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.  Lopuksi lisää öljy, maapähkinävoi ja suklaapalat, ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Kuorrute


200 g tuorejuustoa 
75 g voita
300 g (=5 dl) tomusokeria 
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
30 g (n. 2 rkl) maapähkinävoita

40 g maitosuklaata

Sekoita kulhossa tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri ja maapähkinävoi. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.

Sulata maitosuklaa vesihauteessa, kattilassa miedolla lämmöllä  tai mikrossa välillä sekoittaen. Lusikoi suklaa pieneen pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota koristekuvioita kuorrutteen päälle.

Leikkaa kuorrutettu pohja tasakokoisiksi leivoksiksi ja nauti. Jos leivokset syödään vasta myöhemmin, kannattaa ne säilyttää jääkaapissa. Kokemuksella voin todeta näiden olevan erinomaisia vielä seuraavana päivänäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti