Tein pääsiäiseksi myös gluteenittoman version pääsiäispipareista. Kekseissä maistuvat vanilja ja karvasmanteli, kuten alkuperäisissäkin, mutta annos on pienempi ja eroaa muutenkin valmistustavaltaan. Karvasmanteliaromin annostelussa kannattaa olla näin pienen ohjeen kanssa hieman varovainen!
Koristelu on tärkeä osa näitä keksejä, joten siinä voi päästää luovuutensa valloilleen :)
75 g leivontamargariinia
1 1/2 dl tomusokeria
1 keltuainen (valkuainen kannattaa hyödyntää kuorrutuksessa)
1 1/2 tl vaniljasokeria
tippa karvasmanteli aromia
1 1/2 dl jytte vaaleaa jauhoseosta
1/2 dl mantelijauhoa
Vaahdota pehmeä margariini ja tomusokeri. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Mausta vaniljasokerilla ja karvasmanteliaromilla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kauli taikina jauhojen avulla levyksi ja leikkaa siitä haluamasi muotoisia keksejä. Jos taikina tuntuu liian kuivalta tai murenevalta, kannattaa joukkoon lisätä hieman valkuaista. Paista keksejä 190 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Varo ylipaistamista! Keksit saavat jäädä lähes kokonaan valkoisiksi.
Koristele valmiit keksit pikeerillä eli vaahdotetusta valkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti