maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäispiparkakut

Karvasmantelilla ja vaniljalla maustetut keksit, pääsiäispiparit, ovat olleet jo pitkään oleellinen osa perheeni pääsiäispöytää. Ensimmäistä kertaa pääsiäiskeksejä teimme asuessamme Kaliforniassa, eikä tavasta ole sen koommin luovuttu. 
Alkuperäiset keksit olivat melkoisen murenevia ja koska halusin tehdä pipareista myös rakennelmia, kehittelin rakennelmiin paremmin sopivan keksin. Ahhh niin hyviä ovat... niin kekseinä kuin pelkkänä taikinanakin.


Piparit

240 g leivontamargariinia
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1/4 tl karvasmanteliaromia
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja 

Laita rasva, siirappi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes rasva on sulanut. Irrota veitsellä vaniljatangosta siemenet ja lisää seokseen. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa joukkoon kananmunat ja karvasmanteliaromi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
 Kauli taikinasta tasainen levy ja leikkaa siitä muotilla haluamiasi piparkakkuja. Voit käyttää apuna hieman jauhoja. Paista keksejä 175 asteessa noin 10-15 min tai kunnes keksien reunat alkavat saada väriä. Keksit saavat jäädä melko vaaleiksi!


Kuorrute

1/2 kananmunan valkuainen
n. 2 dl tomusokeria
karamellivärejä

Vaahdota valkuainen kevyeksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria kokoajan vatkaten kunnes saat kuorrutteesta sopivan paksuista. Voit värjätä kuorrutetta, jos haluat useita värejä. Laita kuorrute pieniin pakastepusseihin. Leikkaa kulmiin pienet reiät, ja koristelu voi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti