Tässä siis ohje taivallisiin rocky road -pääsiäismuniin! Ohjeesta tulee 5 suklaamunaa.
Täytteenä munissa on vaahtokarkkeja, cashew-suolapähkinöitä, digestivekeksin paloja ja kinuskia. Muniin voi laittaa myös esimerkiksi rusinoita, muita pähkinöitä (suolapähkinöitä tai tavallisia), kuivattuja karpaloita tai ranskanpastilleja.
Kinuskikastike
1 dl kuohukermaa1/2 dl fariinisokeria
1/4 dl taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
nokare voita
Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä kunnes kinuskin lämpötila on 105 astetta. Nosta pois liedeltä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja voi. Jäähdytä välillä sekoitellen.
Kinuskikastiketta jää yli munien täytössä, mutta pienemmästä määrästä lämpötilan mittaaminen on hankalampaa. Yli jääneen kinuskin voi syödä esimerkiksi marjojen kanssa tai käyttää muuhun leivontaan.
Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata1 3/4 dl kuohukermaa
Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta kerma (älä keitä!) ja kaada suklaan päälle. Odota noin minuutti ja sekoita sitten tasaiseksi.
Munien täyttäminen
5 isoa tyhjäksi puhallettua ja puhdistettua kananmunan kuorta20 g valkosuklaata
3/4 dl minivaahtokarkkeja tai tavallisia vaahtokarkkeja paloiteltuna
1/2 dl paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
1 digestive-keksi paloiteltuna
Laita kinuski- ja suklaatäyte pursotinpusseihin ja leikkaa pussien kärkiin pienet reiäit. Voit myös käyttää pieniä pyöreitä tyllia.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja levitä sitä tikun avulla munien pohjalle (näin puhallusreikä ei näy).
Pursota vuorotellen suklaatäytettä ja kinuskia muniin ja ripottele väleihin vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja keksipalasia. Täytteitä kannattaa painella tikulla suklaan ja kinuskin sisään, jotta saat munat tasaisesti täytettyä.
Lopuksi levitä reiän päälle valkosuklaata ja jätä munat kiinteytymään jääkaappiin.
Tarjoa munat munakupeista täyttöreikä alaspäin (itselläni ei näitä ollut, mutta shottilasit ajoivat saman asian) . Munat näyttävät siis aivan tavallisilta, mutta...
...niissä on makoisa yllätys sisällä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti