tiistai 15. maaliskuuta 2016

Missisipin mutakakku

Viikonloppuna olin nuorten aikuisten leirillä, jossa pidimme yölliset nyyttärit. Olin jo muutaman viikon ajan kypsytellyt mielessäni ajatusta Missisipin mutakakusta, mutta koska kakku on melkoisen iso ja tuhtia syötävää, ei sitä muuten vain kannattanut leipoa. Kun leirin herkkupöydästä sovittiin, hykertelin mielessäni ja kaivoin esiin mutakakku -ohjeen, sekä vispilän, kulhon ja uunivuoan.


Tässä siis resepti ihanan tuhtiin Missisipin mutakakkuun. Kakusta tuli 24 palaa.

 Pohja

225 g voita tai leivontamargariinia
1 1/4 dl kaakaojauhetta 
4 kananmunaa
4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g pekaanipähkinöitä paloiteltuna
1 dl mantelirouhetta

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata kattilassa rasva ja sekoita siihen kaakaojauhe. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-kaakaojauheseos ja keskenään sekoitetut jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinät. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25cm x 35cm) ja paista 25-30 min. Varo ylipaistamista! Jätä pohja jäähtymään.


Marenkitäyte 

2 munanvalkuaista
150 g sokeria
1 rkl glukoosisiirappia
n. 1 dl vettä 
vaniljajauhetta

Laita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja keitä kunnes seos 120 asteinen. Samaan aikaan vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kuuma sokeriliemi ohena nauhana valkuaisten sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vaahdotusta kunnes marenki on jäähtynyt (5-10 min). Mausta lopuksi vaniljalla. Levitä marenki jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Marenkitäytteen voi korvata levittämällä kuuman kakkupohjan päälle paloiteltuja vaahtokarkkeja, jolloin karkit sulavat kakun päälle. Saatavilla on myös Marsmallow-flow kuorrutetta jota voi käyttää.

Suklaakuorrute

150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa 

Paloittele suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma (älä keitä!) ja kaada suklaan päälle. Anna seistä noin minuutti ja sekoita sitten tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.

Koristelu

pekaanipähkinöitä
mantelirouhetta

Koristele kakku ja jätä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat ehtineet tasaantua. Kakku ei ole mikään lämpöherkkä eli se viihtyy useammankin tunnin pöydässä tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti