Tässä siis resepti ihanan tuhtiin Missisipin mutakakkuun. Kakusta tuli 24 palaa.
Pohja
225 g voita tai leivontamargariinia1 1/4 dl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g pekaanipähkinöitä paloiteltuna
1 dl mantelirouhetta
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata kattilassa rasva ja sekoita siihen kaakaojauhe. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva-kaakaojauheseos ja keskenään sekoitetut jauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinät. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25cm x 35cm) ja paista 25-30 min. Varo ylipaistamista! Jätä pohja jäähtymään.
Marenkitäyte
2 munanvalkuaista150 g sokeria
1 rkl glukoosisiirappia
n. 1 dl vettä
vaniljajauhetta
Laita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja keitä kunnes seos 120 asteinen. Samaan aikaan vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kuuma sokeriliemi ohena nauhana valkuaisten sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vaahdotusta kunnes marenki on jäähtynyt (5-10 min). Mausta lopuksi vaniljalla. Levitä marenki jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Marenkitäytteen voi korvata levittämällä kuuman kakkupohjan päälle paloiteltuja vaahtokarkkeja, jolloin karkit sulavat kakun päälle. Saatavilla on myös Marsmallow-flow kuorrutetta jota voi käyttää.
Suklaakuorrute
150 g tummaa suklaata1 dl kermaa
Paloittele suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma (älä keitä!) ja kaada suklaan päälle. Anna seistä noin minuutti ja sekoita sitten tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
Koristelu
pekaanipähkinöitämantelirouhetta
Koristele kakku ja jätä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat ehtineet tasaantua. Kakku ei ole mikään lämpöherkkä eli se viihtyy useammankin tunnin pöydässä tarjolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti